Blog

Har du svært ved at komme videre efter din skilsmisse ?

Skilsmisse er en livskrise

Jeg møder indimellem mennesker, som har det rigtig skidt i lang tid efter en skilsmisse. De trives ikke selv om tiden går, og de mangler energien og retningen til at komme videre med deres liv. Det gælder ofte også de, der selv har ønsket at blive skilt.

Følelserne kommer væltende

De mange følelser, opturene og nedturene, der er forbundet med skilsmissen, kommer ofte bag på de fleste. Og det overrasker de fleste, hvor længe det kan vare at komme sig efter en skilsmisse.

Oveni kan omgivelserne have svært ved at forstå, hvordan man har det, hvis de ikke selv har prøvet at være igennem en skilsmisse. Måske fornemmer man, at de ikke gider hører mere om det. Derfor kan man godt komme til at føle sig både forkert og isoleret, og måske trækker man sig socialt eller sætter en facade op for at skjule, hvordan man egentlig har det.

Hvordan kommer man ovenpå efter en skilsmisse?

Men det er der stadig, alt sammen, følelserne og sorgen over at være blevet skilt. Det forsvinder ikke af sig selv. Man er nødt til at se følelserne i øjnene og mærke det tab man har lidt, før man igen kan se lys forude. Til gengæld vil du så igen kunne mærke dine ressourcer og finde energien til at styre dit liv i den retning, du ønsker det.

En måde at hjælpe sig selv på er at få talt om skilsmissen, og det der følger med. Det kan være i et individuelt forløb eller i en lille gruppe med andre, der er i sammen situation.

Du er velkommen til at ringe og høre mere om, hvad jeg kan tilbyde dig. Jeg sætter løbende små grupper op for fraskilte, og du er også velkommen at kontakte mig, hvis du foretrækker en individuel samtale.

Del denne artikel